fredag 10 februari 2012

LCHF Förrättspannacotta med gräslök och löjrom

Denna förrättspannacottan är hämtad från Annika Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest & helg. Den var god, lättlagad och lyxig - vad mer kan man begära??

4-6 portioner
2 gelatinblad
25 g smör
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
en nypa salt
½-1 dl finhackad gräslök
några droppar citron
50 g löjrom

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter eller tills det är helt mjuknat. Smält smöret och häll i grädde. Ge ett uppkok och ta sedan från värmen. Rör ner gelatinet så att det smälter. Tillsätt creme fraiche och vispa smeten slät. Tillsätt kryddor och gräslök och fördela pannacottan i portionsformar. Låt stelna i kyl minst två timmar. Garnera med löjrom och lite grönt.

Jag smaksatte även med vitpeppar och hade mycket mer än ett par droppar citron. Vi gjorde receptet som till 4, men var överens om att det passat bättre som 6 portioner då de var något stora.


2 kommentarer:

  1. Den här är ju bara suveränt god. Jag provade att ha i saffran när jag smälte smöret och det blev verkligen en smaksensation!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra! Det låter som en spännande smakkombination!

      Radera